Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez

de Panacris in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2013 | 18509 vizualizari

 

De când am savurat-o la Gaby, virtual, mi-a rămas gândul la ea. Zilele astea i-a venit rândul, Super savuroasă;)

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec ( vită+porc) cca. 600 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei verde 1 buată,
  • roșii proaspăte 2 bucăți,
  • ulei de măsline.
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru piure:
  • cartofi albi cca. 1000 g,
  • sare iodată, piper proaspăt măsinat,
  • nucșoară,
  • cașcaval Delaco,
  • unt cca 50 g,
  • smântână cca. 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez:

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert se strecoară, se asezonează de sare, piper, nucșoară, unt, cașcaval și smântână, amestecându-se energic, până ce se obține un piure spumos și aromat.

Ceapa, morcovul, ardeiul și roșiile se spală se curăță, apoi se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei, apoi se adaugă carnea tocată, amestecându-se ușor până ce se încorporează toate ingredintele, cca. 10 minute la foc mic neacoprit.

Într-un vas tremorezistent, se pune amestecul de carne, peste care se așează artistic piureul aromat. Se dă la copt, în cuptorul preîncălzit cca. 30 de minute la foc mediu.

Se servește ca atare sau acompaniată de salată, specifică sezonului.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]