Bineînțeles că nu e o shaorma clasică. Nici măcar una ca cele preparate la shaormeriile din România. :) E vorba de o delicioasă ”shaorma” cu legume, brânză de vaci degresată și piept de pui.
Practic e o salată cu crutoane, servită sub o altă formă. Dar să vă spun ce ingrediente am folosit, nu? :)
Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi am aranjat salata și spanacul deasupra ( eu le-am spălat și le-am dat prin centrifuga pentru verdețuri ). Am continuat cu feliile de castraveți, fâșiile de ardei gras, ciupercile, roșiile iar la final feliile de ridichi.
Nu am uitat de pieptul de pui pe care l-am condimentat cu sare de Hinalaya și vegeta pregătită vara trecută. :) L-am înăbușit în tigaia acoperită. ATENȚIE: fără adaos de grăsime. Legumele care alcătuiesc vegeta s-au hidratat datorită aburului și au dat culoare și un gust deosebit cărnii. Nu recomand vegeta din comerț.
Am îndoit marginea inferioară a lipiei, apoi am rulat-o împreună cu folia de aluminiu. Simplu și rapid. O porție echilibrată de vitamine pentru un a start al zilei excelent.
Poftă bună!
1
Puteți înlocui carnea de pui cu pește, iar cu legumele puteți jongla după pofta inimii. :)