Semifredo cu ciocolata si capsuni

de papabundetot in Prajituri, 24 Mai 2014 | 4824 vizualizari

 

Este deja destul de cald afara asa ca trebuia sa mancam ceva care sa ne racoreasca si pentru ca la mai toate retetele de inghetata facuta in casa trebuie mereu scoasa din congelator la 45-60 minute si amestecat,m-am gandit ca cea mai buna varianta ar fi semifredo,pentru ca la aceasta reteta nu e necesara amestecarea.Este o inghetata foarte cremoasa care nu face ace de gheata absolut deloc. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr miere
  • 2 oua
  • 8 galbenusuri
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 500 ml frisca pentru smantana
  • 10 capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifredo cu ciocolata si capsuni:

Ouale,galbenusurile si mierea le-am pus intr-un vas metalic,le-am amestecat pana cand s-au omogenizat bine si apoi le-am pus la abur si am amestecat continuu pana cand am obtinut o crema  care mai apoi s-a ingrosat si a inceput sa faca bule,aproximativ 10-15 min.

Dupa ce am luat crema de pe foc am adaugat in ea ciocolata rupta bucati si cacao si am amestecat pana cand ciocolata s-a topit.

Am taiat capsunile cubulete si le-am adaugat si pe ele.Frisca am batut-o bine si apoi am amestecat-o cu crema de ciocolata, am omogenizat compozitia si am pus-o in 2 cutii de plastic cu capac si le-am dat la congelator, aproximativ 5 ore pana cand a inghetat.

Am servit apoi semifredo cu bucatele de capsuni proaspete.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifredo cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar