Amestecati faina cu praful de copt apoi adaugati untul si framantati usor intre degete pana ce se omogenizeaza. Adaugati zaharul si amestecati din nou. Bateti ouale cu laptele, masurati ca impreuna sa aveti 300 ml si amestecati cu faina pana ce obtineti un aluat moale. Pentru cele mai bune rezultate incercati sa nu framantati aluatul foarte mult ca pe cel de paine.
Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si formati o foaie groasa cam de 1-2 degete grosime. Taiati cercuri potrivite apasand usor pe forma metalica, incercati insa sa nu rasuciti cand taiati aluatul.
Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si asezati cerculetele la 1-1,5 cm distanta. Coaceti in cuptorul incins la 220 c/gaz 7 pentru 10-15 minute sau pana ce capata o culoare aurie. Cand sunt gata scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti cu gem de capsune si frisca, traditional se servesc cu clotted cream: o frisca lichida incalzita pe baie de aburi care apoi se lasa la racorit in vase nu foarte inalte. Prin acest proces grasimea din frisca se ridica la suprafata si se incheaga.
POFTA BUNA!!!
1
In Marea Britanie se gaseste faina cu agent de crestere, care din cate am inteles eu o puteti achizitiona si in Romania. Daca nu o gasiti, nu va speriati ci adaugati inca o lingurita de praf de copt.