Un fel de mancare simplu si minunat cu ingrediente de sezon.
Practica de facut, puteti pregati crema de dovleac inainte si va ramane numai sa prajiti in unt scoicile cateva minute inainte de a servi.
Restul de piure de dovleac il puteti congela si apoi scoate pentru a-l folosi ca atare sau face dulciuri inedite ca aici Prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb).
https://www.blogulluicatalina.com/2020/01/scoici-saint-jacques-cu-piureu-de.html
Curatati coaja dovleacului si-ndepartati semintele.
Taiati-l bucati.
Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati.
Spalati si curatati restul de legume.
Puneti intr-o oala adanca dovleacul, cartofii, prazul taiat bucati, morcovul, tija de telina, foaia de dafin, cimbrul uscat si kub-ul de pasare.
Acoperiti cu apa si fierbeti 30 de minute la oala sub presiune sau 45 de minute la foc potrivit si acoperit.
Verificati daca dovleacul este fiert. Scoateti legumele si-ndepartati foaia de dafin, cimbrul si telina.
Mixati legumele impreuna , adaugati untul, nucsoara rasa dupa gust , sare piper si dati un clocot pe foc.
Amestecati bine si rezervati.
Deschideti, spalati si curatati nucile de Saint-Jacques. Uscati-le cu un prosop de hartie.
Incalziti untul intr-o tigaie cu usturoiul tocat marunt.
Prajiti scoicile rapid pe toate partile -5 minute.
Puneti sare, piper, paprika.
Puneti crema de dovleac in fiecare farfurie si depuneti deasupra 3-4 scoici.
Dati un tur de piper si serviti.