Scoici gratinate cu legume

de Sylvia in Fructe de mare, 10 Noi 2013 | 6060 vizualizari

 

Bine v-am regasit, vin astazi cu o reteta calda si aromata in ton cu sezonul rece care avanseaza cu viteza. Despre scoici gratinate vroiam sa va va vorbesc de multa vreme, abia asteptam sa fac reteta si sa o impartasesc pentru ca ma tenteaza si pe mine de multa vreme . Este extrem de simplu de facut si are nenumarate variante, cea mai clasica este cu pesmet amestecat cu ulei de masline, usturoi si si patrunjel, mai este o varianta cu unt ( sau maître d’hôtel unt cu lamaie stoarsa si mult patrunjel) sau cu unt escargot ( cu patrunjel, usturoi, echalotte , este untul care asezoneaza adesea melcii, traiesc in Franta si aici intalnim adesea melcii in retete ) . Se mai pot gratina cu legume, cu branza cu mucegai, variantele sunt nenumarate.

 

INGREDIENTE

  • scoici de calibru mare ( au am avut scoici spaniole de corde) ,
  • cateva ciuperci champignon,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • putina branza fondanta ,
  • un strop de ulei de masline,
  • piper,
  • putin vin alb,
  • o lingura de smantana lejera,
  • usturoi,
  • patrunjel.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici gratinate cu legume:

Eu va voi prezenta varianta mea de scoici gratinate aromatizate cu ardei rosu si ciuperci champignon. 

In prima etapa vom proceda la deschisul scoicilor( spalate bine in prealabil si lasate macar 2 ore in appa rece sa iasa nisipul din ele ) . Le punem intr-o tigaie mai mare de preferinta sa nu fie suprapuse si adaugam doar un strop de vin alb .   O sa observati cum in doua minute maxim se deschid singure si lasa chiar multa apa.Dupa aceea le deschidem si patram doar partea in care a ramas scoica . Separat se calesc /glaseaza in putin ulei de masline la foc mic ciupercile cu ardeiul rosu taiat cuburi mici, se deglaseaza cu vin alb, se adauga usturoi zdrobit din belsug  si se leaga compozitia cu o lingura de smantana lejera. Se adauga putin piper si patrunjel verde si avem compozitia pentru umplut scoicile. Cu ajutorul unei lingurite se adauga putina compozitie in fiecare scoica.

Se adauga putin branza fondanta si patrunjel si iau drumul spre cuptorul pus pe grill si incalzit in prealabil. Pret de cateva minute 2-3 daca aveti un grill puternic totul este gata. Deindata ce branza s-a topit si colorat sunt numai bune de servit. Eu am facut un sos alb din reductia de la sucul lasat de scoici cand s-a deschis pe care l-am legat cu putin amidon si vin alb si l-am aromatizat cu patrunjel din belgug.

Se servesc fierbinti, cu busuioc verde daca aveti si sunt un antreu cald excelent .

TIPS-URI

1

Nu puneti sare scoicile de corde sunt extrem de sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici gratinate cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Corinuta 1

13.11.2013, 12:40

Woow cum arata!

Sylvia 1

17.11.2013, 09:39

multumesc de aprecieri

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 08:58

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii/Scoici umplute si gratinate