Scallion pancakes sau clătite cu ceapă

de diaconta in Pizza, 6 Noi 2013 | 4561 vizualizari

 

De fapt sunt nişte plăcinţele foarte subţiri cu ceapă verde,foarte potrivite cu iaurt ori smântâna.Se prepara foarte uşor ,ideale pentru o zi de post(fara iaurt bineînţeles).

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 250 ml apa calduţă
  • O lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 fire ceapa verde
  • Marar verde
  • Ulei pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scallion pancakes sau clătite cu ceapă:

Faina am amestecat-o cu sarea,am pus apa calduta si am framantat un aluat elastic.

Spre final am adaugat si cele doua linguri de ulei,astfel aluatul se va desprinde foarte usor de vas.

Am lasat aluatul sa se odihneasca jumatate de ora.

Am împartit aluatul în patru bucati.daca doriti sa le faceti mai mici,împartiti în mai multe bucati.

Fiecare bucata am întins-o într-o foaie foarte subtire,am uns cu ulei si am presarat ceapa verde si mararul tocate fin.

Am rulat apoi foaia,dupa care am  facut un melc.

Am întins apoi melcul format într-o foaie foarte subtire.

Nu e problema daca se mai rupe pe alocuri.

Le-am copt în tigaie pe ambele parti.

Se pot coace fara ulei,dar daca doriti puteti sa puneti foarte putin ulei în tigaie.

Le-am servit cu iaurt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scallion pancakes sau clătite cu ceapă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola