Savarine false

de Adele in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 3435 vizualizari

 

In ultimul timp tot ma gandesc la savarine ,desertul preferat din copilarie ,dar din lipsa de timp si poate chef :D am decis sa fac ceva asemanator :D ..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua.
  • 3 linguri zahar.
  • 10 gr praf de copt.
  • 50 gr unt.
  • 5 linguri de faina.
  • 1 esente rom.
  • ! esenta rom/2 linguri zahar/100 ml apa pentru sirop.
  • Frisca batuta.
  • Dulceata de capsuni.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine false:

Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile si le lasam deoparte,dupa care mixam galbenusurile cu zahar,esenta de rom si intre timp adaugam si untul topit (nu prea fierbinte) si continuam sa mixam pana devin spumoase.Adaugam faina si praful de copt si incorporam bine albusurile batute pana compozitia devine omogena si cu o consistenta destul de groasa.

Pregatim formele si le umplem pe jumatate si dam la cuptor la 180 ° pentru 15-20 de minute.

Pregatim siropul din apa ,zahar si esenta de rom.

Cand sunt gata si se racesc,le luam si le taiem in doua ,le insiropam si le umplem cu frisca ,deasupra punem dulceata de capsuni.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine false" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (40)

Adele 1

03.10.2014, 21:02

Rocsi

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 22:00

Adele 1

04.10.2014, 22:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase