mancarea preferata o sotului meu
nu pot da cantitati exacte pt aceste sarmale deoarece de cand fac sarmale nu am cantarit vreo data carnea orezul etc am facut din 'ochi totul
carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt cu orezul spalat ,condimente si cele 2 oua pane se face un amestec omogen se da la rece cam 1 ora .in timpul asta se spala varza si se scot foi pt sarmale (parte care nu-mi place deloc). se ia carne si se inveleste in frunze de varza . varza ramasa se toaca si se aseaza pe fundul vasului roman (pus la inmuiat in apa rece cel putin o jumatate de ora) se pun apoi fasii de sorici (uneori pun si sunca afumata dar de data asta nu) se aseaza sarmalele iar peste ele se pune apa amestecata cu pasta de ardei si bulionul pasta si iar fasii de sorici .se pune capacul si se dau la cuptor pt o ora .apoi se ia capacul si se mai lasa cam o jumatate de ora (pana sunt fierte bine ) se servesc fierbinti cu mamaliguta si ardei iute alaturi de un pahar de vin rosu