Sarmalute in frunza de stevie

de Panacris in Mancaruri cu carne, 16 Apr 2021 | 3069 vizualizari

 

Mno, de ceva vreme, mă tot gândesc la sarmalele rulate și gătite în frunză de ștevie. Eeee, acum le-a venit vremea, mai ales că e curtea plină de frunzele astea rebele, sălbatice dar se pare că tare versatile și aromate atunci când sunt preparate termic. 

 

INGREDIENTE

  • carne de porc 500 g,
  • carne de vită 500 g,
  • frunze de ștevie ca. 30 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • orez cca. 200 g,
  • ceapă 3 bucăți,
  • boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • chimen măcinat 1 linguriță (opțional),
  • cimbru uscat 1 linguriță,
  • busuioc verde 1 crenguță,
  • bulion cca. 300 ml,
  • foi de dafin,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • piper proaspăt măcinat 1/2 linguriță.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunza de stevie:

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se adaugă și orezul strecurat. Se adaugă boiaua dulce de ardei, chimen măcinat, cimbru, sare și piper după gust.

Frunzele de ștevie, se curăță de nervuri și se pun la opărât în multă apă clocotindă cu puțină sare, cca. 2 minute, apoi se scot într-un vas cu apă rece pentru a se întrerupe fierberea și păstrarea culorii.

Se așează pe un blat de lemn câte o foaie de ștevie, se pune umplutura și se rulează sărmăluța, cu mare atenție, deoarece este foarte casabilă frunza. Se așează sarmalele obținute, în straturi într-u vas termorezistent, eventual un tuci mai micuț, la final se acoperă cu strat frunze, câteva foi de dafin, cimbru și bulionul.

Se introduce vasul cu sarmăluțe în cuptorul încins, la foc mic ptr. cca. 4 ore.

Sarmalele, întotdeauna se servesc fierbinți, cu pâine sau mămăligă, smântană și ardei iute, după gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunza de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta