mancare de post
Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs.
Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu sare, apoi se trec prin robot.
Legumele se curata si se spala, apoi se trec pe razatoarea fina.
Punem uleiul intr-o cratita, adaugam legumele rase, sare si piper dupa gust, sotam cateva minute.
3/4 din cantitatea de legume sotate se pune intrun castron incapator, restul se pune in oala in care fierbem sarmalutele.
Peste legumele sotate din castron, punem cartofii fierti si dati pe razatoare, ciupercile maruntite, orezul clatit in apa rece iar la final adaugam grisul, cimbrul si mararul uscat.
Amestecam compozitia si formam sarmalutele cu foile de varza scurse, carora le-am taiat intre timp si nervurile groase.
Asezam peste legumele sotate din oala un strat de varza tocata, apoi sarmalutele si deasupra punem iar un strat de varza tocata.
Peste varza, turnam zeama de varza si apa plata, asezam bucatile de rosii si presaram boabe de piper.
Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc redus o ora si jumatate.
Pofta buna!