Spalam varza si le scoatem cotorul. Intr-o oala mare ii punem jumatate cu apa si sare de lamaie dupa gust si lasam sa fiarba. Cand apa fierbe punem varza si avem grija ca sa nu pluteasca, ca sa nu avem neplacerea sa nu fie fiarta, din cand in cand le mai intoarcem, cand devine moale, ca cea murata le scoatem.
Tocam canea, curatam ceapa, o taiem marunt si o punem peste carne,untura, orezul,oul, 8 linguri de bulion , condimentele si sare dupa gust. Luam varza si desfacem frunza cu frunza si le umplem cu compozitia obtinuta, le rulam.
Intr-o oala din lut punem sarmalutele obtinute, la 3 randuri de sarmala adaugam 2 frunze de dafin,2 linguri bulion si 2 felii de bacon, lacem asa pana la ultimul rand. Cand am terminat punem apa cat sa le astupe lle dam la foc mic pt 30 de minute, daca mai este nevoie de apa mai punem si dam la cuptor la 1h si 30 de minute. Mai verificam de apa.
Se serveste langa o mamaliguta !