Sarmalute cu varza noua

de sasha in Mancaruri cu carne, 6 Mar 2013 | 3685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate cane de porc si vita tocata
  • 3 verze marisoare crude
  • 1 ou
  • bulion
  • 6 bucati de bacon afumat
  • 3 linguri untura
  • 2 cepe mari
  • 250g orez
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • sare de lamaie
  • foi de dafin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza noua:

Spalam varza si le scoatem cotorul. Intr-o oala mare ii punem jumatate cu apa si sare de lamaie dupa gust si lasam sa fiarba. Cand  apa fierbe punem varza si avem grija ca sa nu pluteasca, ca sa nu avem neplacerea sa nu fie fiarta, din cand in cand le mai intoarcem, cand devine moale, ca cea murata le scoatem.

Tocam canea, curatam ceapa, o taiem marunt si o punem peste carne,untura, orezul,oul, 8 linguri de bulion , condimentele si sare dupa gust. Luam varza si desfacem frunza cu frunza si le umplem cu compozitia obtinuta, le rulam.

Intr-o oala din lut punem sarmalutele obtinute, la 3 randuri de sarmala adaugam 2 frunze de dafin,2 linguri bulion si 2 felii de bacon, lacem asa pana la ultimul rand. Cand am terminat punem apa cat sa le astupe lle dam la foc mic pt 30 de minute, daca mai este nevoie de apa mai punem si dam la cuptor la 1h si 30 de minute. Mai verificam de apa. 

Se serveste langa o mamaliguta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza noua" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman