Bune de tottttt!! De fiecare data fac 60 -70 si raman fara :D
Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii, sare, piper, cimbru si marar , se mai lasa 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele.
Se lasa la racorit si se pune peste carne si se omogenizeaza.Se ia frunza de varza se taie in doua-trei, se pune compozitie , se ruleaza strans si se baga capetele frunzei inauntru.Se toaca varza, se pune pe fundul oalei , se pune afumatura si se aseaza sarmalele.
Deasupra se mai pune un rand de varza tocata.Se acopera cu apa si se pun pe foc mare pana dau in clocot , iar apoi se lasa la foc mic 1 -2 ore (depinde de varza).
Cand sunt apropate fierte se adauga bors magic si sucul de rosii sau pasta de rosii diluata cu apa si se mai lasa 10-20 min ..si se stinge focul.
1
Se poate pune si cateva feliute de slanina afumata.