Sarmalute cu ciuperci in foi de varza

de Sim0na in Mancaruri de legume, 28 Feb 2012 | 3028 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 3 borcane de ciuperci
  • 1 ceapa potrivita
  • 150 g orez
  • cimbru
  • piper alb
  • suc de rosii
  • delikat
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • varza murata
  • tije de marar
  • bucati de sunca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci in foi de varza:

Ceapa tocata am calit-o in ulei, pana s-a inmuiat putin. Am adaugat ciupercile (spalate, scurse si tocate marunt), orezul, cimbru, piperul macinat si 200 ml apa, si am lasat sa fiarba pana se umpla orezul. Am pus o lingura de delikat si suc de rosii si am mai lasat 5-10 minute. Am lasat amestecul sa se raceasca, apoi am format sarmalutele.

Intr-un vas de lut (pe care in prealabil, l-am tinut umplut cu apa cca 30 minute), am pus ulei si tijele de marar, iar deasupra sarmalutele formate si bucatile de sunca.

Am turnat suc de rosii si putina apa, am adaugat si boabe de piper, si am dat la cuptor ptr o ora.

Am servit cu mamaliga calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Aurelia 07_07 1

29.02.2012, 10:23

As putea minca sarmale dimineata,la amiaza si seara atit de mult imi plac mai ales daca sunt cu mamaliga

Denissa 1

29.02.2012, 10:33

buuuuuuuuuneeeeeee

Sim0na 1

01.03.2012, 19:38

Va multumesc si va pup te poate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci