Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat

de Dea_Dea in Porc, 4 Mai 2013 | 5611 vizualizari

 

Sarmalutele sunt minunate , de fiecare data am succesc cu ele :))

 

INGREDIENTE

  • PT OPARIT AVEM NEVOIE:
  • 2 verze
  • apa
  • 2 linguri otet
  • COMPOZITIE SARMALE
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri ulei
  • o legatura ceapa verde
  • 100 gr orez
  • marar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • MAI AVEM NEVOIE DE :
  • ciolan afumat
  • 1 lingura pasta de rosii
  • bors magic
  • 2 linguri apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat:

OPARIREA VERZEI:

Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos.

Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de mare frunza.

COMPOZITIA:

Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii, sare, piper, marar si cimbru , se mai lasa 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. Se lasa la racorit si se pune peste carne si se omogenizeaza.

Se ia frunza de varza, se pune cu lingurita compozitia de carne, se ruleaza strans, iar la final se baga capetele inauntru.

Se toaca varza se pune in fundul oalei , se pune ciolanul afumat , taiat bucati , se aseaza sarmalele si se mai pune un rand de varza tocata.

Se acopera cu apa si se pun pe foc mare pana dau in clocot , iar apoi se lasa la foc mic  1 -2 ore (depinde de varza).

Cand sunt apropate fierte se adauga bors magic si pasta de rosii diluata cu apa si se mai lasa 10-20 min ..si se stinge focul

POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se pot acri si cu moare de varza, sare de lamaie sau se pot lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]