Sarmalute asortate

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 23 Mai 2010 | 4852 vizualizari

 

Le-am denumit asa pentru ca le-am facut cu 4 feluri de frunze...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec(porc si vita)
  • 1 cana orez
  • 8 cepe verzi
  • 2 cepe uscate mari
  • 3 morcovi mari
  • patrunjel verde
  • jumatate ardei rosu
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • vegeta
  • piper
  • 2 oua
  • frunze de hrean,vita de vie si potbal
  • 1 varza verde mare
  • 1 cana bors
  • boia de ardei dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute asortate:

Ceapa se curata,se spala, se coaca marunt si cea verde si cea uscata.

morcovul se curata,se spala ,se da pe razatoarea mare.

ardeiul rosu se toaca foarte marunt.

intr-o cratita se pune ulei,ceva mai mult,se pune ceapa uscata la inmuiat,apoi se pune morcovul iar mai la urma ceapa verde.la urma cu 2 min sa inchideti se pune pasta de tomate.

mai invartiti pana se incorporeaza bine pasta de tomate si inchideti aragazul.

orezul se spala bine in multe ape si se lasa putin sa se umfle in apa calda ,dar nu foarte mult.

intr-o oala mai mare se pune carnea tocata,amestecul de ceapa cu morcov inmuiate,orezul umflat ,ardeiul rosu  tocat.

acestea se amesteca bine de tot.

patrunjelul se toaca marunt.

se adauga si el  in compozitie,2 oua,vegeta si piper dupa gust.(aceasta este umplutura).

intr-o oala se pune pe un sfert cu apa,se adauga sare si 1 cana bors.

o puneti pe foc pana incepe sa fiarba.

cand incepe sa fiarba treceti cateva secunde frunzele de hrean,vita de vie si potbal dar nu le lasati sa fiarba ca se inmoaie,doar cateva secunde atat.

varza se spala bine,se scoate cotorul si se opareste si ea putin in apa cu bors.

toate frunzele dupa ce le opariti le treceti prin apa rece ca sa stopati fierberea.

rupeti coditele frunzelor si pregatiti si frunzele de varza.

apoi puneti compozitie pe fiecare frunza,le impaturiti cum va place si le puneti intr-o oala.

peste se pune apa fierbinte cat sa cuprinda sarmalele,puneti putina boia de ardei dulce pe deasupra si le bagati la cuptor pana sunt gata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.05.2010, 18:33

mena oricate iti ofer..

janet 1

25.05.2010, 11:34

Felicitari si de la mine! Am facut si eu ,o sa le postez azi ,dar in foi de varza acra!Super!

Rocsi 1

25.05.2010, 14:15

mie imi plac enorm cele cu varza ....multumesc janet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu portocale