Așa este, Merișor, sunt sărmăluțe surpriză, dar cum eu știam despre ce este vorba, am spus, poate cineva ia modelul, ca să recupereze constructiv, cum am scris deja, salata boeuf, foarte bună, dar începută...
Eu am mai văzut așa ceva (mă refer la idee, doar că era o combinație între ultimile tale două aperitive; intr-o revistă Practic, cu ani in urmă...dacă o mai am fac poză). E un aperitiv ușor, cu iz de vară și după cum ti-am mai spus umplutura e foarte versatilă (țin minte că in revistă aveau denumirea de "sarmale crude"!
Eu n-am mai văzut, Kytz, dar mă bucur să aflu de la tine asta... Doar că nu înțeleg despre care ultime două aperitive ale mele zici... Oricum, m-aș bucura să găsești revista aceea, mai ales că am răsfoit foarte rar aceste gen de presă (deși cred că e foarte bună!)
Aveau la bază umplutură de brânză, care este destul de versatilă (poți pune în ea o conservă mică de ton, bucățele de masline, ardei diverși colorați, rosie, ceapa verde tocată...chiar chives... )! Cred ca denumirea de "sărmăluțe crude" se datora faptului că nimic nu era supus procesului termic de către bucătar)!
Kytz, brânză cu pește, nu cred că mi-ar plăcea, sună ciudat...Ingredientele trebuie bine dozate și gândite. Nu se pot pune de-a valma, chiar dacă, separat, ne plac toate, dar nu se potrivesc împreună. Iar denumirea este neinspirată. Ar fi chiar prea de tot să supună așa ceva procesului termic...
La noi in Moldova sunt populare sărmăluțele cu urdă, care sigur se fierb. Cred că este încă un motiv din partea autorului în alegerea titlului! Scuze, nu vreau să te mai rețin cu comentariile mele, eu sunt lung de vorbă...
Kytz, sarmalele cu urdă sunt în foi de viță, sau de varză, nu în salată. Nici nu cred că salata se pretează la fiert în oală. Iar salata boeuf, nici pomeneală...În rest, chiar mă bucur că ești lung la vorbă. Mai aflăm și alte gusturi, ceea ce e foarte bine!