Sarmale moldovenesti

de adriana_bobu in Mancaruri cu carne, 4 Dec 2010 | 41482 vizualizari

 

Sunt preferatele mele...dar sper sa fie si ale voastre....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata(porc+vita)
  • 2 cepe mari
  • 1 fir de praz
  • un morcov
  • 1 gogosar
  • 1 cana de orez
  • zarzavat verde (marar si patrunjel)
  • sare, piper
  • frunze de vita, varza
  • 4 linguri pasta tomate
  • o lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • apa si bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti:

Se toaca ceapa si prazul, se da prin razatoare morcovul si se taie marunt gogosarul dupa care se trag toate  in ulei pana se inmoaie apoi se adauga orezul (bine spalat) impreuna cu o cana apa. Se lasa pe foc pana se umfla orezul dupa care se da deoparte  adaugand carnea, verdeata, faina, o lingura de pasta de tomate, sarea si piperul. Se impacheteaza sarmalele in foi, se aseaza intr-un ceaun de tuci, se acopera cu apa si borsul in care am amestecat si cele 3 linguri de pasta de tomate si si se dau la cuptor acoperite cu un capac ,la foc mic pentru 2 ore. Dupa acest timp se scot din cuptor si se servesc cu mamaliguta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paella cu pui