Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 29 Mai 2011 | 8392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui(circa 500g carne )
  • 500 g carne de vitel
  • 300-400 g afumatura(eu am avut ciolan afumat pe care l-am feliat )
  • foi de varza murata(45-50 buc)
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut:

Foile de varza se spala iar daca sunt prea sarate si prea acre se tin cateva ore(circa 2-3 ore) in apa rece avand grija ca din cand in cand sa mai schimbam apa.Scurgem apoi apa si pregatim frunzele pentru impachetarea sarmalelor.Cele mai bune frunze sunt cele subtiri, fara nervuri prea mari.Taiem fiecare frunza pe jumatate iar apoi cu ajutorul palmei le aplatizam putin astfel incat rularea sa se faca mai usor.

Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa taiata marunt.La acest amestec de carne folosesc mai mult ulei deoarece carnea nu este grasa.Adaugam putina apa in tigaie si cand ceapa este bine inmuiata se adauga orezul spalat in prealabil si un strop de sare.Se lasa pe foc circa -34 min. amestecand din cand in cand .Luam apoi de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Separat se da prin masina de tocat carnea de pasare si cea de vitel.Intr-un vas amestecam cele 2 feluri de carne,amestecul de orez cu ceapa  si condimentam dupa gust cu sare, piper,cimbru uscat si boia.

Trecem la impachetatul sarmalelor:intindem frunza de varza pe masa, punem cate o lingura de amestec si apoi impachetam.Procedam asa cu fiecare frunza in parte pana cand se termina amestecul de carne.

Intr-un vas de lut (pe care l-am tinut in apa rece circa 30 min.) asezam pe fundul acestuia un strat de varza murata taiata fideluta apoi asezam un rand de sarmale.Punem 1-2 linguri  de pasta de rosii peste sarmale, cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si o crenguta de cimbru.Urmeaza al doilea strat de sarmalute peste care asezam iar  pasta de rosii, putina boia dulce , foi de dafin  si piper boabe.Ultimul rand va fi cu afumatura taiata felii mai groase.Turnam apa fierbinte atat cat sa depaseasca foarte putin nivelul sarmalutelor.Se da la cuptor si se tine pana cand atat varza cat si carnea sunt bine facute(sa se poata taia usor cu furculita) si frumos rumenite.In cazul in care lichidul din vas scade atunci trebuie sa avem grija sa mai completam cu apa.

Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Bucataras Medi 1

02.06.2011, 17:58

Elena, crezi ca poti manca tot ce este in farfurie? .................

Sylvia 1

07.06.2011, 16:11

vai ce bine arata !!!ceva de genul acesta vreau si eu sa fac in 20 iunie, se incheie un curs de socializare interculturala pe care l-am urmat anul asta si trebuei sa fac eu in 20 iunie ceva preparate romanesti si ma gandeam la sarmale dar fara carne de porc ca sunts i arabi care nu consuma carnea de porc sau lata carne decat cea halal asa ca voi face cu vitel si pui, buna idee

rivka 1

07.06.2011, 17:01

Silvia glumesti, socializare interculturala in Franta, nu te pun aia direct pe transport daca aud ca esti din Romania, ca asa li se cam duce vestea la francezi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gyros cu pui si sos tzatziki