Delicii de Paste
Varza se spala bine, se stoarce, apoi se aleg foile pentru impaturit sarmalele, iar ce ramane, se toaca marunt.
Se toaca marunt o bucatica de slanina afumata si se amesteca cu carnea tocata.
Se calesc in putin ulei, ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare, apoi se adauga orezul, 2 linguri cu bulion, sare, piper, boia iute, boia dulce afumata si se calesc impreuna inca 2-3 min.
Se amesteca carnea cu legumele calite, cimbru si cu 2 linguri de malai.
Se pune cate o lingura din amestecul de carne peste o foaie si se ruleaza.
La fel se procedeaza cu toata carnea.
Ies 40-50 de sarmele, in functie de marimea lor.
Cotoarele si varza mai groasa se taie bucati mai mari si se pun pe fundul vasului, se adauga slanina taiata, putin bulion si cimbru.
Sarmalele se aranjeaza pe marginea vasului, lasand in mijloc loc pentru varza tocata.
Intre fiecare strat se pune bulion, cimbru, foi de dafin si sunculita.
Pe deasupra si in mijloc, se pune varza tocata marunt.
Se umple vasul cu apa si se baga in cuptor pentru 4 ore, completand mereu cu apa.
Se servesc cu smantana si ardei iute.
1
2
Sunt la fel de bune si fierte 2 ore, apoi bagate la cuptor 40 min.