Sarmalele le pregatesc des atat iarna cu varza murata cat si vara cu varza dulce .
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet .
Orezul se spala si se lasa in apa rece la inflorit.
Ceapa se curata se spala si se taie marunt, la fel si ardeiul , mararul si fruzele de cimbru.
Punem uleiul la incins in cratita ,adaugam ceapa amestecand pana devine sticloasa , Adaugam ardeiul si boiaua de ardei , pe urma punem carnea tocata si orezul , mararul si cimbrul , amestecam compozitia si adaugam 250 gr. de pasta de rosii, sare si piper dupa gust .
Cotorul de varza il taiem marunt si il asezam peste ramurile de cimbru si marar in oala in care vom fierbe sarmalele.
Infasuram sarmalele si le asezam in oala , perste fiecare strt de sarmale punem pasta de rosii , la final punem un strat de varza taiata marunt si pasta de rosii.
Punem apa si sare la fiert si turnam in oala peste sarmalute acoperim oala cu folie de aluminiu si le dam la cuptor la temperatura de 150 grade aproximativ 90 de minute.
Se sevesc cu smantana .
Pofta buna !!!
1
sarmalele cu pasat sunt foarte gustoase si le pregatesc cu ciuperci in perioadele de post .
2
ciolanul afumat si scarita afumata dau un gust deosebit sarmalutelor
3
vara cand exista adei gras din abundenta umplu si cativa ardei cu coca de sarmale si -i asez din loc in loc in oala.