Trebuia sa fac putina curatenie in frigider sa scapam de tot ce nu s-a mancat zilele acestea, asa ca am incropit niste placinte sau sandwich-uri, nici nu-mi dau seama ce sunt de fapt.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Preparam un aluat ca de paine cu cartofi.
Imi place acest aluat ca iese foarte pufos.
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere cu putina sare.
Ii lasam pe foc pana cand incep sa se sfaram, cam 20-25 de minute, apoi scurgem apa si ii pasam impreuna cu untul si 5o ml lapte fierbinte.
Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam restul de lapte caldut si o mana de faina si lasam maiaua la crescut nu mai mult de 10 minute.
Amestecam maiaua cu piureul de cartofi caldut, adaugam doua oua, potrivim de sare, omogenizam si incepem sa incorporam faina.
Iese un aluat nu prea tare si putin lipicios, dar ne ajutam la finalul framantarii de putin ulei ca sa nu se mai lipeasca de maini, adica, ungem masa cu putin ulei, la fel si mainile.
Lasam aluatul la crescut 15 minute, timp in care pregatim umplutura.
Taiem carnea, chiftelutele si snitelele marunt, gogosarul il feliem, iar cascavalul il dam pe razatoare.
Impartim aluatul in doua parti si intindem pe rand cate o foaie din aluat pe masa unsa cu ulei, ungem foaia cu ketchup, asezam ingredientele pe jumatate din foaie, iar cealalta jumatate o pliem si lipim marginile.
Ungem tigaia cu putin ulei(eu am folosit-o pe cea pentru grill), o incindem pe foc timp de un minut, apoi asezam sandwich-ul in ea, il intepam cu o furculita si il acoperim cu un capac.
Prajim sandwich-ul cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos si se coace aluatul bine. Il mai intoarcem daca este cazul de cateva ori de pe o parte pe alta.
Procedam la fel si cu celalalt sandwich.
Le servim calde alaturi de rosii sau cu o cana de iaurt.
Eu mai folosesc la umplutura acestor sandwich-uri si omleta, uneori.