Nautul se pune de seara in apa calduta cu bicarbonat. Puteti folosi naut la conserva care este gata fiert. Daca vi se pare ca nautul nu este unflat il puteti fierbe 1/2 ora. A doua zi scurgem nautul, il spalam si-l dam prin masina de tocat sau robot impreuna cu putin ulei de masline. Scoatem nautul si blenduim verdeata cu usturoiul, condimentele, cele 2 lg de faina si ceapa.
Amestecam cele doua compozitii si dam pasta la rece pentru o ora. Facem o chiftea de proba si daca e legata se formeaza toate chiftelele, se trec prin faina sau pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetele sa se scurga.
Daca nu le faceti de post puteti adauga un ou in compozitie, se leaga mai bine. Nu trebuie sa le tavaliti de mai multe ori prin pesmet pentru ca vor iesi mai crocante. Se aseaza pe lipie varza taiata fideluta si frecata cu putina sare, castraveciori murati, cartofi prajiti, chiftele, frunze intregi de patrunjel, ketchup, sos de care doriti, rosii felii, strangem lipia si servim.