Ideea de ou posat a pornit de la Simona, care m-a facut curioasa. Asa ca am dat o cautare pe google, am aflat ca totusi nu sunt chiar atat de deficil de pus in practica, fapt pentru care am incercat si eu. Sunt multumita de rezultat :) chiar daca se putea mai bine!
Pentru sandwich ne sunt necesare:
Pentru ouale posate ne sunt necesare:
Taiem ciupercile si ardeiul gras in felii. Le asezam intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si le calim usor. Cand sunt rumenite, adaugam prazul si ceapa verde tocate/feliate si le mai lasam pe foc cam 3-4 minute. Le scoatem apoi din tigaie cu ajutorul unei palete/spumiere, lasandu-le sa se scurga bine de uleiul absorbit.
Intre timp, pregatim ouale. Punem cei 2 litri de apa la fiert, adaugam otetul si incalzim apa pana la punctul de fierbere, fara a o da in clocot. Spargem oul in apa si il lasam sa fiarba pentru 3-4 minute, fara a il atinge (doar daca se lipeste de vasul in care fierbe, il miscam usor). Il scoatem apoi, cu grija, pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. La fel procedam si cu cel de al doilea ou.
Trecem apoi la "montarea" sandwich-ului: Pe cele doua felii de paine, asezam 3-4 felii de cascaval si legumele rumenite. Le punem apoi in tigaia unsa cu ulei, la foc potrivit si le lasam 4-5 minute pana incepe sa se topeasca cascavalul. Le scoatem din tigaie, presaram putin cascaval ras si marar verde, asezam ouale posate si le servim imediat, cat sunt inca calde. Pofta buna!
1
Este foarte important ca ouale sa fie foarte proaspete. In caz contrar se vor destrama.
2
Otetul are rolul de a pastra albusul uniform, nepermitandu-i sa se destrame.
3
Daca totusi albusul se destrama, incercati sa il "strangeti" cu ajutorul a doua linguri.
4
Feliile de paine trebuie sa aiba grosimea a doua degete, asta daca doriti un sandwich pufos. Daca il preferati mai crocant, se folosesc felii de paine de 1 cm grosime.