Buna seara, este prima mea reteta pe care o postez si am dorit sa impartasesc cu voi o reteta a unui sandvis simplu dar in acelasi timp foarte gustos.
Mod de lucru:
Avocado se taie in jumatate, eu am preferat sa folosesc doar o jumatate de avocado si am curatat de coaja aceea jumatate, dupa care am taiat-o in felii, iar feliile le-am asezat pe o farfurie.
Pasi de urmat pentru oul posat:
Intr-o oala se pune apa la fiert impreuna cu lingura de otet, cand apa incepe sa fiarba, se adauga ½ lingurita de sare si cu o lingura se formeaza un vartej.
Intre timp oul se sparge intr-un bol si cu ajutorul unei strecuratoare se indeparteaza surplusul de albus pentruca oul posat sa arate perfect.
Oul se adauga in vartejul format si se lasa aproximativ 3 minute sau in functie de preferinte dumneavoastra poate fi lasat mai mult. Dupa 3 minute se scoate oul posat si se asaza pe o farfurie.
Pasi de urmat feliile de bacon:
Se pune la incins o tigaie, dupa aproximativ 1 minut, se asaza feliile de bacon crud si se lasa sa se rumeneasca aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Dupa ce feliile de bacon sunt bine rumenite, se scot din tigaie si se asaza pe o farfurie.
Pentru montare:
Pe o farfurie se pune felia de paine, iar peste felia de paine se asaza feliile de bacon rumenite, dupa care se asaza feliile de avocado. La sfarsit se asaza oul posat si se presara sare si piper dupa gust.
Va doresc pofta buna!