Saleuri de casa cu mac si branza telemea

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 44817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina alba
  • 1 cutie crema de branza cu verdeata
  • 300 gr branza telemea
  • 330 gr. lapte batut
  • 1 pachet de unt
  • 50 gr. seminte de mac
  • drojdie proaspata (cat o nuca)
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • pentru uns:
  • 2 oua + 100 gr.branza telemea rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri de casa cu mac si branza telemea:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam telemeaua data pe razatoare, crema de branza, untul la temperatura camerei, semintele de mac si jumatate din cantitatea de faina.

Amestecam, din cand in cand adaugam lapte batut si faina pana incorporam toate cantitatile.

Acoperim aluatul si il lasam la dospit in loc ferit de curenti pana cand isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe planseta de lucru infainata, decupam saratelele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu ou batut si presaram branza telemea rasa.

Dam tava la cuptor pentru 25 minute si scoatem saleurile din cuptor cand sunt aurii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa cu mac si branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratelele bunicii