Saleuri cu cartofi

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 31075 vizualizari

 

Daca aveti putin piure ramas de la pranz, va invit sa il folositi pentru a face aceste saleuri delicioase!
Sunt bune de rontait cand urmariti un film bun, sunt bune de luat la serviciu, la scoala sau...daca traficul e infernal, cat timp asteptati la semafor, mai rontaiti un saleu ;)

 

INGREDIENTE

  • - 350 gr faina;
  • - 380 gr cartofi fierti (in cazul meu, erau fierti si putin copti);
  • - 200 - 250 gr unt
  • - 2 oua (1 ou in compozitie, 1 ou pentru uns deasupra);
  • - chimen;
  • - 1 lingurita de sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cartofi:

Se fierb cartofii, se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu 1 ou. Se amesteca cu faina, untul aflat la temperatura camerei si cu sarea.

Se intinde o foaie, se unge cu oul ramas, se presara chimenul si se taie fasii sau in ce forma dorim.

Se coc pe o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 220 grade, aproximativ 20-25 minute pana devin rumene.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]