E varianta mea de salata pentru iarnaAm gasit multe variante,dar nici una nu m-a satisfacut pe deplin,asa ca am adaptat-o gustului meu si asta e ceea ce a iesit....
Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata.Dupa ce le-am taiat au cantarit cam 2,8 kg.Probabil voi mai face o portie,mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori.
Toate ingredientele se taie felii subtiri.Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru legume cu zimti pentru a obtine fasii.Hreanul il taiem betisoare.
Se pune la fiert o cana de apa(200 ml) ,aceeasi cana cu otet(tot 2oo ml),jumatate de cana de zahar,3 linguri sare grunjoasa pentru muraturi,boabe de piper si foi de dafin.Cantitatile sunt pentru aproximativ 2,5 kg de legume cat am avut eu.Daca faceti mai mult mariti proportional cantitatile.Dupa gust se mai poate adauga sare,otet sau zahar.
Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca.Cand este rece se pune peste legume si din cand in cand se amesteca sau se scutura vasul pentru ca lichidul sa le imbibe pe toate.Se lasa Cateva ore sau peste noapte(mai amestecati doar daca aveti insomnii, daca nu le lasati in pace).
Cand s-au inmuiat suficient si au mai lasat lichid,se „storc” bine si se aseaza in borcane,le apasam sa nu ramana prea mult aer.Punem si betisoarele de hrean.Apoi punem lichidul peste ele,inchidem borcanele cu capacul si le punem frumusel in camara,cu intentia sa le consumam la iarna….nu prea cred ca pot astepta asa mult.
Sa aveti o iarna cu camarile pline!!!!!