Pentru mine aceasta salata apetisant colorata este suprema ; maxim de vitamine,maxim de sanatate!:)
La origine este vorba de o supa dar se prepara si ca salata , diferenta dintre acestea doua o face cantitatea de suc de rosii ce se adauga la finalul preparatului.
Se serveste foarte rece .
O specialitate spaniola ,mai precis din Andaluzia, o salata foarte usor de preparat ce nu necesita fierbere si este foarte potrivita pentru zilele calduroase .
Acum , hai sa o pregatim:
Taiati castravetii in jumatati, pe lungime,apoi taiati-l in felii rotunde . Spalati rosia ,apoi taiati-o in felii pe care le injumatatiti. Fructele de avocado si de mango se decojesc,se curata de samburi si se taie in felii. Telina o curatati si o taiati ,cu ajutorul cutitului pentru curatat morcovi,in fasii subtiri si lungi . Tocati patrunjelul marunt si stoarceti lamaia. Spalati frunzele de salata si le uscati. Ghimbirul se curata foarte usor cu lingurita si apoi se rade mic. Toate ingredientele,legumele si fructele,cu exceptia frunzelor de salata,se pun intr-un castron mare.Adaugati uleiul ,zeama de lamaie,sucul de rosii,sarea ,piperul si ghimbirul .Amestecati bine .
Frunzele de salata se aranjeaza pe farfurii si pe fiecare se pune cate o portie din salata pe care tocmai am pregatit-o .
Serviti cu paine ciabatta .
Sa aveti pofta de sanatate si gust !