Pieptul de pui se poate fierbe, dar parcă este mult mai gustos pe grătar. Se spală, se feliază, se condimentează cu sare și piper și se pune pe grătarul (grilul) încins. Câte 2 minute pe fiecare parte și este gata. Se scoate pe un platou, se feliază și se păstrează la cald. Roșia se spală se taie pe jumătate apoi se feliază cât mai fin. Avocado se taie în două, se înlătură sâmburele, se curăță ușor de coajă, apoi se taie cu grijă fâșii lungi. Se stropește imediat cu puțină zeamă de lămâie. Pe 2 farfurii aranjăm feliile de roșii, pieptul de pui, avocado și bucățele de brânză. Într-un castronel preparăm sosul din ulei de măsline, zeama de la jumătate de lămâie, un praf de sare și miere. Stropim salata cu sos și se poate servi imediat. Poftă bună! PS: lista de ingrediente mai poate continua cu salată verde, câteva rondele de ceapă- de preferat roșie, crutoane și frunzulițe de busuioc verde ;)