Salata de pui este un aperitiv satios gratie grasimilor sanatoase si fibrelor. Pe de alta parte, vine sa suplimenteze aportul de minerale si vitamine. Este racoritoare si foarte usor de pregatit, ideala pentru primavara. Un meniu recomandat in curele de slabire, pentru ca are atat proteine, fibre, grasimi, dar si multe vitamine, apa si minerale.
Puiul se spala. Se presara rozmarin, sare si piper. Se poate stropi si cu putin ulei de masline. Se incinge gratarul si abia apoi se lasa puiul. Se intoarce si pe o parte si pe cealalta. Cand este gata se taie in fasii, pe latime, se acopera cu capac si se da deoparte.
Salata verde se spala, se usuca cu un prosop uscat. Se taie taie marunt. Se spala rosiile (pot fi rosii cherry sau o rosie mai mare). Se taie in rondele. Se spala ardeiul. Se taie in rondele, iar semintele si peretii interiori se pot inlatura foarte usor. Se combina toate acestea.
Se adauga maslinele. Se condimenteaza cu sare, piper. Apoi se curata ceapa rosie, se taie marunt si se adauga si ea in salata. Se adauga apoi puiul taiat bucati si cateva fire de ceapa verde (taiate in bucati de circa 5 centimetri).
Pofta buna sa aveti!