Pentru această salată avem nevoie de orez rece, așa că vom începe cu prepararea acestuia. Punem orezul într-un castron și-l spălăm în 2-3 ape, strecurându-l de fiecare dată. Punem orezul scurs într-o cratiță, adăugăm aprox. 400 ml apă și punem la foc mare până începe să fiarbă. Reducem focul, punem un capac și fierbem pentru 10-15 minute. Lăsăm să se răcească. Între timp ne ocupăm de legume.
Punem la scurs germenii de soia și bambusul. Roșia se spală, se taie felii, apoi fiecare felie se taie fideluță. Am folosit ardei gras verde, dar se poate folosi și galben sau roșu. Ardeiul gras se spală, se îndepărtează cotorul și se taie fideluță. Ardeiul iute se taie felii cât mai subțiri. Ghimbirul se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. Când s-a răcit orezul se amestecă cu legumele pregătite. Se condimentează cu ghimbir, sare și piper. Se adaugă sucul și coaja rasă de la jumătate de lămâie, ulei de măsline și sosul de soia. Se amestecă ușor. Se poate servi imediat. Poftă bună!