Pentru că este sezonul în care avem leurdă pe toate tarabele în piață, nu ezităm să o folosim în tot felul de preparate.
Și cum ciupercile se împacă foarte bine cu usturoiul, de ce nu s-ar împăca și cu leurda?
Se spală bine frunzele de leurdă - eventual fiecare frunză în parte pentru înlăturarea tuturor impurităților, după care se lasă la scurs.
Nu de foarte multă vreme am descoperit ciupercile champignon brune și de atunci de câte ori am ocazia mereu le folosesc. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe - fiecare ciupercă în 3-4 în funcție de mărimea lor. Se pun ciupercile stropite cu ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă încinsă. Se lasă aproximativ 5 minute la foc mare, amestecând în ele din când în când. Se scot pe un platou și se lasă la răcit.
După ce s-au răcit adăugăm frunzele de leurdă tăiate în 2-3 pe diagonală. Condimentăm cu sare și piper. Stropim cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Poftă bună!