Atât de simplu de preparat, încât am mai avut vreo două tentative de a posta rețeta, dar am lăsat-o baltă! Însă, m-am gândit că în toată vâltoarea asta cotidiană, probabil că veți fi interesați de rețete rapide. Mai am în plan o salată tot de iarnă, la fel de simplă: morcov, țelină, măr, maioneză, iaurt și după gust puțin usturoi. Delicios, credeți-mă pe cuvânt! Dar asta într-o postare viitoare! Si incă ceva important: o numesc salată de iarnă, pentru că numai în anotimpul rece îmi amintesc de ea. :)
Eu am folosit păstăi congelate. Așadar nu am avut prea mult de muncit, pentru că erau deja spălate și tăiate la o lungime de aproximativ 2 cm. Însă dacă folosiți păstăi proaspete nu săriți peste acești pași.
Fierbem apă cu un praf de sare, iar la primul clocot adăugăm păstăile. Înțepăm din când în când una cu furculița pentru a vedea dacă s-au fiert. Cred că în 10-12 minute au fost gata. Când s-au fiert le strecurăm bine de apă și le lăsăm la răcit.
Între timp pregătim dressingul: amestecăm ușor maioneza cu iaurtul, usturoiul, pătrunjel/mărar tocat, sare și piper.
Turnăm acest dressing peste păstăi, amestecăm, presărăm pătrunjel/mărar și servim cu pâine prăjită sau cu ce vă poftește inimioara.
Poftă bună!