Respiram parfum de primavara prin toti porii. Ne imbata cu a sa aroma puternica, ne ameteste si parca ne pierdem usor-usor simturile. Ne simtim de-a dreptul ametiti. Caci primavara este cuceritoare precum o domnisoara rafinata. Ne lasam prada ‘armatei” de arome imbietoare ale florilor, fructelor si legumelor, scoatem hainele viu colorate din sifonier si ne “inarmam” cu o atitudine pe masura. Dar dincolo de frumusetea rapitoare a primaverii, aceasta constituie si momentul prilenic pentru o cura de vitamine si minerale. Fructele, legumele si salatele ne fac cu ochiul. Si cum sa ramanem de piatra? Sunt extrem de sanatoase. Abunda in antioxidanti, apa, vitamine, fibre si minerale. Fibre pentru o digestie usoara, pentru un tranzit fara probleme. Vitamine si minerale pentru un par frumos, pentru ca primavara ne suprinde frumusetea, si trebuie sa aratam mereu bine, Apa pentru o piele hidratata. Si antioxidanti pentru un sistem imunitar puternic, fara grija racelii care ar putea razbate acum, la inceput de primavara.
O metoda placuta prin care ne putem bucura de nutrientii din legume o constituie prepararea de salate. Salatele vin sa pastreze cea mai mare parte de nutrienti. Sunt racoritoare, trezesc simturile prin paleta cromatica diversificata, papilele prin aromele ispititoare si, nu in ultimul rand, rafata organismul cu o portie zdravana de sanatate.
Se spala leguma, se curata gulia de coaja, cat mai putin. Se da pe razatoarea mare. Se spala mararul, se toaca marunt si se amesteca cu gulia rasa. Se presara piper, sare, otet si ulei, apoi se amesteca si se poate servi.
Pofta buna sa aveti!