Salată de fasole păstăi cu dovlecei

de elucubratiiculinare in Salate, 6 Iul 2012 | 4560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole galbenă lată,
  • 1 dovlecel,
  • 4 fire de ceapă verde,
  • 1 lingură de mărar proaspăt tocat,
  • 1 lingură oțet de mere cu miere,
  • o linguriță miere,
  • o lingură ulei de măsline,
  • o căpățână usturoi,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de fasole păstăi cu dovlecei:

Fasolea se spală, se rup capetele și se taie în două. Dovlecelul se spală, se feliază rondele de 1/2 cm și se înlătură capetele. Ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Fasolea galbenă se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 10-15 minute. Dovlecelul se pune și el la fiert separat în altă crăticioară, în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5-7 minute. Atât fasolea păstăi, cât și dovleceii se scot într-o strecurătoare, apoi se pun într-un castron.

Amestecăm bine uleiul cu oțetul, usturoiul pisat, mierea și mărarul. Adăugăm în castron peste păstăi, ceapa verde tocată și sosul preparat. Condimentăm cu sare și piper. Amestecăm ușor și dăm la rece. Servim ca atare sau lângă o fripturică.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de fasole păstăi cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de pastai cu pastrama si maioneza