O reteta buna pentru un regim disociat sau vegetarian...
De fapt, cred ca ar merge bine si ca si garnitura langa o friptura.
Un aperitiv foarte simplu si satios!
Conopida se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute.
Cartofii spalati se coc in cuptorul cu microunde 10 minute pe o parte si 5-10 minute pe cealalta parte.
Intre timp facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei.
Din usturoiul pisat , mustar si 1/2 cartof presat facem o maioneza de post cu putin ulei.
Dupa ce a fiert conopida o strecuram si lasam sa se raceasca apoi o maruntim, la fel si cartofii copti si decojiti.
Adaugam condimentele si impartim conopida si cartofii in doua ca sa facem salata si de post( optional)
Conopida , cartofii si maioneza se mixeaza, se poate adauga si cateva linguri de iaurt sau daca nu , atunci zeama de lamaie si ceapa razuita.
Pentru salata de post, conopida se amesteca impreuna cu cartofii, maioneza de post , zeama de lamaie si marar verde tocat.
Salata se aseaza in boluri si se orneaza.
Pofta mare !