Am folosit conopida de la congelator, pe care am pus-o asta toamna.
Conopida o scoatem din punga si o punem intr-o strecuratoare cu vas si o lasam peste noapte in frigider sa se dezghete. O zdrobim cu furculita, mie imi place sa nu fie pasata foarte fin la robot.
Adaugam catelul pisat cu putina sare in mojar, sare dupa gust si amestecam ingredientele.
Facem maioneza: mixam galbenusul de ou cu putin mustar si adaugam cite putin uleiul in timp ce mixam. Dupa ce am facut cantitatea de maioneza necesara pt salata, adaugam maioneza la conopida amestecam si mai adugam sare daca mai este necesar.
Decorati dupa inspiratie. Serviti salata de conopida cu paine de casa, prajita sau cu grisine, daca vreti sa va impresionati musafirii.
Pofta buna!!!
1
nu puneti mult usturoi, sau nu puneti deloc daca nu va place, sau puteti sa-l inlocuiti cu ceapa taiata marunt
2
mai puteti sa adaugati in salata o lingura smantina