- Clatim cartofii si ii punem intr-o oala , ii acoperim cu apa si dam la fiert ;
- Pregatim o oala si punem cele 5 oua , acoperim cu apa si dam la fiert ;
- Taiem ardeiul pe lung. Luam o tigaie cu fundul subtire , adaugam un cub mic de unt , dam la foc mic. Cand untul s-a topit adaugam ardeiul taiat , lasam sa se coaca pe ambele parti. Scoatem intr-un bol cu apa rece si dam jos coaja, apoi taiem marunt.
- Sunca de curcan o taiem feliute mici subtiri ;
- Cand cartofii au fiert , scurgem de apa, curatam cu o furculita de coaja, taiem cubulete ;
- Ouale le punem intr-un bol cu apa rece, curatam de coaja si taiem felii ;
- Punem totul intr-un castron marisor.
Maioneza : Amestecam cele doua galbenusuri cu galbenusul fiert, cu lingura de mustar, cele 1-2 linguri zeama de lamaie, un praf de sare si amestecam. Adaugam pe rand cate o lingura de ulei amestecand continuu.
Condimentam cartofii, ouale, ardeiul cu sare, piper, vegeta. Cu o lingura adaugam maioneza peste si amestecam.
Pofta buna!