Nelipsita de pe masa de Craciun
Pentru maioneza:
Am spalat pieptul de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format.
Cand s-a fiert l-am scos si in supa rezultata am mai adaugat apa si am fiert si cartofii ,apoi mazarea impreuna cu morcovul.
Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la scurs intr-o strecutratoare.
Cand toate legumele au fost fierte, le-am scos, le-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete (mai putin mazarea).
Maioneza: Am amestecat bine galbenusurile, am pus un praf de sare,mustarul si am omogenizat. Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu zeama de lamaie. Am amestecat cu telul pana am incorporat tot uleiul.
Intr-u vas incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si am asezonat cu sare si piper.
Am adaugat maioneza din care am oprit 2- 3 linguri pentru ornat, am omogenizat totul bine.
Am pus salata pe un platou si am imbracat-o cu restul de maioneza. Din fasii mici de castravete si gogosar am dat forma unei coronite de Craciun.