Este o salata delicioasa, care merge de minune la un gratar, intr-o seara de toamna, la tara, dupa culesul viei...
Cand sfaraie carnea si micii pe foc, aruncati, ca din greseala, si cativa ardei capia si cateva rosii, culese direct de la sursa. Dupa ce s-au copt legumele, se pun intr-o cratita, se presara putina sare deasupra si se pune capacul. Se lasa asa, sa naduseasca, cam 30 de minute, timp in care gustati mustul.
Se curata de coaja, se pun intr-un castron, rosiile se sfarama usor cu o furculita, in bucati mai mari, se adauga 2-3 lunguri ulei de masline (sau de floarea soarelui), o lingura de otet diluat cu doua linguri de apa, sare dupa gust, se amesteca usor si se mananca cu ambele maini.
Daca aveti stomacul rezistent si va place salata picanta, puteti inlocui otetul simplu cu zeama de la ardeiul iute pus la borcane si chiar puteti taia un ardei iute feliute si sa-l amestecati in salata. Un deliciu...