De curand am descoperit orezul negru. Mi se pare minunat. Foarte interesant si faptul ca de fapt atunci se pune la fiert isi schimba culoare si devine mov inchis.
Asta se datoreaza faptului ca este bogat in antocianine, antioxidanti naturali care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra precum afinele, coacazele negre sau murele.
Are un gust deosebit.
In China antica era interzis oamenilor simpli sa consume orezul negru, fiind consumat doar de catre nobili.
Este interesant sa cititi un pic despre istoria sa.
Si sa va impartasesc o reteta simpla.
Orezul se pune la fiert cu cele doua cani de apa. Am citit ca se recomanda si hidratarea in apa inainte de a fi gatit. Se fierbe la foc mic timp de 20-30 minute.
Dupa ce a fiert eu l-am pus intr-o sita si l-am spalat cu apa calduta. Nu devine lipicios. Apoi l-am pus in bol,am adaugat legumele crude taiate, uleiul si condimentele, le-am amestecat bine si apoi e gata de servit.
E delicios si foarte satios.
Cu siguranta va urma in curand si o reteta dulce cu orezul negru.
Pofta buna!