Salata cu mar, telina si nuci

de Irina in Salate, 16 Mai 2013 | 11189 vizualizari

 

Dragilor, am facut azi o nebunie de salata, usor crocanta, suculenta si usor dulceaga, asa cum imi place mie. Stati sa vedeti:

 

INGREDIENTE

  • 2 mere verzi
  • 2 tije fragede de telina
  • o mana de miez de nuca
  • zeama de lamaie
  • Pt. dressing:
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 2 lingurite ulei de samburi de struguri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu mar, telina si nuci:

Desi am pus ingredientele pentru o salata de doua persoane, eu am facut deocamdata doar o portie, pentru ca pana mai pe seara nu mai e buna. Asa ca repetam figura mai tarziu. :)

Am inlaturat cotorul marului si am taiat marul felii.

De la tijele de telina am folosit partea mai dinspre varf. De obicei gust inainte de a le folosi, pentru a fi sigura ca gustul lor nu e prea pronuntat si ca sunt fragede si nu lemnoase. 

Am folosit robotul pentru a rade legumele, sa nu radeti de mine pentru asta, dar eram chitita pe el. Il am de curand si stiti cum e la inceput. Esti in stare sa-l folosesti la orice... :))

Telina merge data si pe razatoare, dar pentru a se diferentia putin de mar in salata e de preferat sa o taiati cu cutitul, rondele.

Imediat ce le-am ras, am stors zeama de lamaie peste telina si mar, pentru a nu se innegri.

Am mixat ingredientele pentru dressing, am adaugat peste mar si telina. Am amestecat usor.

Salata am pus-o intr-un bol si am presarat nucile pe deasupra. 

Am mancat-o rapid si cu mare pofta.

 

Despre Kitchen AID

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

TIPS-URI

1

de obicei, merele rase se scurg inainte de a fi folosite, dar eu le-am lasat asa, iar salata a fost foarte suculenta;

2

ar fi de preferat ca merele sa fie rosii pentru putina culoare in salata;

3

se poate taia si presara si putin busuioc sau patrunjel tocat marunt la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu mar, telina si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salată rucola cu pere și sfeclă roșie