Salata de ficat de struț cu morcovi și ceapă este savuroasă și hrănitoare. Un alt mod inedit de a savura ficatul, mai ales pentru cei mofturoși! 😉
Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până a doua zi.
Ficatul se scurge de lapte și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare timp de 35 minute, la foc mediu. Timpul de fierbere depinde dimensiunea bucății de ficat.
Apoi se scoate din apă și se lasă la răcorit.
Între timp ceapa și morcovii curățați se taie rondele, respectiv Julien și se pun la călit în puțin ulei, până devin translucide, gătite al dente.
Ficatul răcit se taie în bețigașe subțiri.
Legumele răcorite se pun într-un vas încăpător, se asezonează de sare, piper și maioneză.
Salata se lasă la rece cca. 20 minute până se împrietenesc gusturile.
Spor și poftă bună!
1
Se poate folosi ficat de pui, vițel sau porc după gustul fiecăruia.