Chiar daca simbolic, am ales sa particip si eu la acest concurs frumos Mandru mi-s Bucataras!
Si eu ma mandresc ca sunt bucataras si chiar imi este drag si dor sa mai particip la cate o provocare.
Primul an in care ma bucur de rodul muncii, mai exact rodul pamantului ca el face toata treaba, dar este primul an in care am pus suflet si munca intr-o bucatica de pamant.
Am asteptat cu mare nerabdare sa gust din rosioarele mele, iar cand am cules din ele, fix la salata asta simpla, in care ingredientele simple si putine dau o savoare greu de egalat, m-am gandit.
Este o salata originara din Italia, dar am numit-o reteta de suflet dat fiind faptul ca am folosit rosii si busuioc din gradina mea umila.
Sper sa va placa, multi cred ca au si savurat aceasta combinatie, dar daca nu ati facut-o pana acum, va indemn cu toata inima sa o pregatiti.
Salata Caprese se face in doi timpi si trei miscari.
Mai intai de toate, se iau cateva frunze de busuioc si se rup in doua, apoi se sterge farfuria cu ele. Ramane astfel aroma busuiocul, iar cand veti aseza celellate ingrediente, aroma va fi mai pregnanta.
Rosiile si busuiocul se spala. Rosiile si mozzarella se feliaza subtire, apoi se asaza alternativ pe o farfurie (o felie de branza, o felie de rosie).
Se presara ulei de masline, fulgi de sare si frunze de busuioc.
Se savureaza cu ochii inchisi.
Pentru doritori, merge alaturi si o felie de paine prajita.
Sa va fie de folos!
1
Alegeti rosii coapte bine, dar ferme la atingere.
2
Ideal ar fi sa folositi mozzarella proaspata.