Foarte buna ca garnitura la preparate din carne rosie sau drept salata, alaturata oricarui fel de mancare mai gras :)
Se pun la cuptor intregi rosiile si ceapa curatata. Daca alegem sa punem carne, o punem in tigaie, cu un strop de ulei si capac, sa se faca in abur.
Ardeii se taie in doua, pe lungime si se scot cotorul si semintele. Se pun pe o plita incinsa si se intorc de pe o parte pe cealalta pana se moaie putin si capata aroma. Cand vedem ca a inceput sa li se inegreasca pe alocuri partea exterioara ii scoatem si ii punem pe o farfurie sa se raceasca putin.
Se taie ardeii in feliute transversale, lasandu-i in jumatati cum sunt, si se aseaza pe un platou sau farfurie. Se presara bucatele de masline, asa cum le taiem de pe sambure.
Cand pielita rosiilor a inceput sa crape si ceapa sa aiba portiuni maronii, le scoatem. Taiem rosiile marunt, obtinand aproape o pasta, pe care o imprastiem peste ardei si masline. Taiem si ceapa cat mai marunt si o punem deasupra.
Daca am ales carnea, o punem acum deasupra salatei, cu tot cu sosul pe care l-a lasat in tigaie. Altfel, presaram branza feta, dupa gust.
La sfarsit, aruncam peste salata putin ulei de masline, sare, piper si presaram busuioc.