Salata Caesar

de Mihaela11_jo in Peste, 28 Noi 2010 | 10058 vizualizari

 

Salata Caesar este socotita “ King of salads”.
Numele ii vine de la “chef”-ul Caesar Cardini, cel care a creat-o in restaurantul sau din Tijuana, Mexic in anul 1924.
A devenit foarte populara in Hollywood si acum este considerata a salata clasica americana.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata “Romaine”  
  • 1/4 cana de maioneza( sau 2 oua fierte moi  exact 1 minut )  
  • 1 coserva  de fileu de hamsii( ansoa)  
  • 1 lingura de suc de lamaie  
  • 1 lingura de ulei de masline  
  • 1  si 1/2lingurita sos Worcester  
  • 2 catei de usturoi taiati foarte marunt  
  • 1 lingurita mustar de Dijon  
  • 1/2lingurita piper proaspat macinat  
  • 3 picaturi de sos Tabasco( sos de ardei iute)  
  • parmezan ras proaspat ( ¼ cana plus 3 linguri)  
  • 2 bucati de paine toast pentru crutoane plus 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Crutoanele de casa

Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline.

Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie.

Sosul

Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2 hamsii din conserva si maioneza pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga sucul de lamaie, uleiul de masline, sosul Worcester,mustarul de Dijon, piperul, sosul Tabasco si 3 linguri de parmesan ras marunt; se amesteca pana cand compozitia devine omogena.

Se adauga crutoanele si se amesteca pana s-au patruns bine de sos.

Salata verde de spala si se taie sau rupe in bucati mici ; se adauga la sosul cu crutoane si se amesteca bine.

Se aseaza pe un platou, se presara cu  restul de parmesan ras si se decoreaza cu restul hamsiilor din conserva.

Foarte multa lume evita consumarea de oua fierte moi si in acest caz se pot inlocui cu maioneza.

TIPS-URI

1

In post se poate folosi maioneza fara ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fish&chips