Untul de arahide se face simplu, dar ai nevoie de un aparat electric care sa le taie fin: blender, blender de mana, robot de bucatarie. Se pun arahidele in aparat si se proceseaza 2-3 minute. Ca sa obtii o pasta mai fina, adauga si o lingura de ulei spre sfarsit.
1. Amesteca ingredientele marinade intr-un castron nu prea mare si pune carnea taiata fasii amestecand bine. Acopera cu o folie de plastic si lasa in frigider pana a doua zi.
2. In blender pune toate ingredientele sosului de arahide (fara apa) si proceseaza-le bine. Adauga apa putin cate putin, pana ce obtii consistenta unei smantani. Mai poti adauga sos de soia/otet/sos iute pana ce gustul e asa cum iti place.
3. Incalzeste uleiul intr-un wok si stir- fry puiul pana ce capata o culoare aramie si este facut (cam 10- 15 minute, in functie de cat de mari sunt bucatile).
4. In timpul acesta pune o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe ia-o de pe foc, adauga taieteii de orez, pune un capac si lasa 15 minute. Taieteii de orez vor fi moi. (Nu fierbe taieteii in apa, chiar daca asa scrie pe pachet. Vor deveni lipiciosi si nu mai au o consistent buna. Eu am folosit niste spaghetti din orez fabricate de o bine cunoscuta firma. Pe pachet scria ca trebuie fierte. Si eu, chiar daca pana acum nu mai gatisem asa pastele de orez, am zis ca or sti ei mai bine. Pe naiba! Mi-au iesit niste paste lipicioase de era sa le arunc direct la gunoi. Dar tipa lumea de foame pe langa mine asa ca am fost nevoita sa le folosesc asa)
5. Scurge taieteii si amesteca-i cu ½ din sosul de arahide si varza. Mai adauga sos de arahide, dupa preferinta.
6. Serveste taieteii peste care ai pus bucati de pui si felii de rosie.