Salam de biscuiti reteta
Este inca din copilarie unul din deserturile mele preferate, imi amintesc ca in copilarie procesul de fabricare in sine mi se parea magic nu intelegeam cum din niste biscuiti simpli , cacao, zahar si lapte poate sa iasa asa minunatie … Reteta asta am preluat-o de la Rivka de pe www.bucataras.ro si este sincer va spun cea mai buna reteta de salam de biscuiti care am facut-o, iti multumesc Rivka , super lejera si gustoasa reteta .
Salam de biscuiti reteta
Preparare : Se zdrobesc biscuitii marunt, ( eu i-am facut cu robotul meu ) iar pe unii i-am rupt bucati mici si se adauga cele 6 linguri de zahar, cacao, mierea.
Laptele se incalzeste pe foc pana la fierbere impreuna cu cela 4 linguri de nutella si esenta de rom si untul. Amestecam incet pana la omogenizare fara sa lasam sa clocoteasca.Se adauga cand s-a racit putin amestecului de biscuiti .
Dupa ce am omogenizat bine punem compozitia in forma de sul in folie alimentara sau o punga transparenta si rulam. Eu am folosit de data asta punga transparenta ca nu am reusit cu folia mea a fost prea subtire. O parte l-am rulat simplu si o parte in fulgi de migdale.
L-am lasat la frigider de seara pana dimineata, daca va grabiti il puteti pune la congelator pentru cateva ore .