Salam de biscuiti reteta

de Sylvia in Torturi, 15 Apr 2010 | 21055 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Este inca din copilarie unul din deserturile mele preferate, imi amintesc ca in copilarie procesul de fabricare in sine mi se parea magic nu intelegeam cum din niste biscuiti simpli , cacao, zahar si lapte poate sa iasa asa minunatie … Reteta asta am preluat-o de la Rivka de pe www.bucataras.ro si este sincer va spun cea mai buna reteta de salam de biscuiti care am facut-o, iti multumesc Rivka , super lejera si gustoasa reteta .

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • Am pornit de la inceput cu cantitati duble  fata de cat specifica reteta de baza : 
  • 800 grame biscuiti ( petit beure am pus eu ),
  • 4 lingurite de miere,
  • 6 linguri pline cacao,
  • 6 linguri zahar, 
  • cca 600  ml lapte spunea reteta dar mi-e mi-a “luat” compozitia doar 450  ml cred ca depinde de biscuiti ai mei au fost mai moi ) ,
  • 4 linguri de  nutella,
  • esenta de rom,
  • 1  lingura de unt,
  • folie alimentara pt invelit salamul de biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

  Preparare :  Se zdrobesc biscuitii marunt, ( eu i-am facut cu robotul meu )  iar pe unii i-am rupt bucati mici si se adauga cele 6 linguri de zahar, cacao, mierea.

   Laptele se incalzeste pe foc pana la fierbere impreuna cu cela 4 linguri de nutella  si esenta de rom si untul. Amestecam incet pana la omogenizare fara sa lasam sa clocoteasca.Se adauga cand s-a racit putin  amestecului de biscuiti .

   Dupa ce am omogenizat bine punem compozitia in forma de sul in folie alimentara sau o punga transparenta si rulam. Eu am folosit de data asta punga transparenta ca nu am reusit cu folia mea a fost prea subtire. O parte l-am rulat simplu si o parte in fulgi de migdale.

  L-am lasat la frigider de seara pana dimineata, daca va grabiti il puteti pune la congelator pentru cateva ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Iisus Hristos pe cruce