Rulada "Padurea Neagra"

de lilik in Prajituri, 30 Iun 2011 | 8949 vizualizari

 

am tot vazut pe la fete tort "Padurea Neagra" si am zis sa fac si eu,dar cand am intrat in bucatarie a iesit....o rulada...o voi repeta cat de curand caci este un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 3 oua
  • 60 gr faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 90 gr zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • PT UMPLUTURA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr cirese(visine) proaspete
  • 1 paharel brandy
  • 5-6 linguri de apa
  • 3 linguri de zahar
  • PT DECOR:
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • cateva cirese(visine)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada "Padurea Neagra":

Prepararea blatului:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul,apoi cand stau bat pune galbenusurile pe rand,iar la sfarsit incorporam cu o lingura de lemn faina,cacao si praful de copt.

Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 10 minute circa(depinde de cuptor eu zic sa controlati mai devreme).

Cand e gata  desfacem de pe hartie si rulam intr-un prosop curat.lasam sa se raceasca.

Pregatim umplutura:

spalam ciresele si le scoatem samburii apoi le punem cu zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic.lasam sa fiarba 10 minute,apoi punem paharelul cu brandy si mai lasam 1-2 minute,apoi dam deoparte la racit.

Cand blatul si ciresele sunt reci putem asambla rulada:

Desfacem blatul si cu siropul de la cirese il umezim pe toata suprafata,apoi intindem ciresele uniform pe suprafata.Dupa ce am facut acest lucru batem frisca cu putina vanilie(f putina),apoi o intindem peste cirese si rulam usor sa nu dea pe-afara.

Pregatim glazura:

Punem pe foc mic ciocolata si frisca pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se racoreasca apoi o punem peste rulada.

Dam la frigider pana se intareste,decoram cu cirese proaspete si putem servi.

TIPS-URI

1

puteti face si fara glazura,doar presarand putin zahar pudra sau decorand cu moate de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura RAFAELO ®Laura S.